luni, 30 noiembrie 2015

Numele ''Adrian/Adriana'' de Sfantul Andrei

     In fiecare an pe 30 noiembrie ma confrunt cu acest fenomen.Ce fenomen?Faptul ca mereu trebuie sa aflu ca o ruda mi-a transmis urari de bine de Sf. Andrei chit ca pe mine ma cheama Adrian,dar nu ma plang,primesc oricand orice fel de urari,sunt binevenite :).Dar ce ma enerveaza este faptul aud mereu de la nu stiu ce vecin/ruda indepartata ca ''asa a zis popa'',astazi sa sarbatoreasca si cei cu numele de Adrian/Adriana.Bun,n-am nimic cu cei care serbeaza,si eu duceam bomboane in generala de Sf.Andrei fiindca eram asaltat de prea multe urari si nu puteam sa las asa,trebuia sa rasplatasesc si eu intr-un fel nu? :) Ma rog,stiu ca atunci cand duceam bomboane la scoala eram mereu intrebat de profesori daca este ziua mea si eu spuneam ca da.Dar hei,aveam parte de ''un altfel de comportament'' la orele in care trebuia sa fiu ascultat,adica,nu ma mai ascultau pentru acea zi si imi mai dadeau un ragaz de cateva zile.
     Dar sa revenim la oile noastre,din ce m-am documentat pe internet si cu ajutorul calendarului ortodox am gasit si Sfantul Adrian,mai exact Sfintii Mucenici Adrian si Natalia.N-am stiut pana acum de aceasta sarbatoare fiindca nu am fost interesat deloc sa caut despre numele meu informatii si n-am auzit pe nimeni pana acum sa sarbatoreasca Sf.Adrian.
     Pe final vreau sa zic ca pe 30 noiembrie normal ar trebuii sa sarbotoreasca cei cu numele de Andrei/Andreea/Andreas/Andruta etc.Dar daca te cheama Adrian si vrei sa sarbatoresti de Sf.Andrei,fa-o.Nimeni nu se supara cand aduci mancare si bautura sau cand dai o petrecere :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu